• Bistra 14, 2393 Črna na Koroškem
  • 02 82 38 022
  • vida.adamic@gmail.com

Predstavitev

  • Bi se radi znebili napornega vsakdanjika in mestnega vrveža?
  • Bi radi v miru in tišini poslušali žvrgolenje ptic?
  • Imate radi domačo hrano?

… Če ste vsaj enkrat odgovorili z DA, potem obiščite TURISTIČNO KMETIJO PLAZNIK!

Naša kmetija se nahaja v občini Črna na Koroškem, natančneje v dolini Bistra, ki leži 6,5 km iz centra Črne, do koder vodi asfaltirana cesta. V okolici ni trušča in hrupa vozil ali mestnega vrveža, niti svetlobe mestnih luči, saj kmetijo obdajajo gozd, hribi, travniki in potok, kjer se lahko v miru spočijete in naužijete svežega zraka ter poslušate petje ptic, čričkov in žuborenje potoka Bistra.

Turistična kmetija Plaznik


Na turistični kmetiji Plaznik sprejmemo do 60 gostov, urejene pa so tudi sobe s 6 prenočišči. Po prednaročilu vam pripravimo kosila za najrazličnejše priložnosti (rojstni dan, obletnica, krst, obhailo, birma…), če pa nas obiščete kar mimogrede, vam postrežemo z domačim narezkom, »kločevimi nudeljni« ali ajdovimi štruklji. Ponujamo domačo hrano, ki je pridelana po načelih ekološkega kmetovanja.

domači narezek

sobe s prenočišči


Naša kmetija je odlično izhodišče za gorsko kolesarjenje, na voljo so sprehajalne poti, pozimi pa imamo urejeno progo za tek na smučeh (3 km), v Črni na Koroškem pa je na voljo smučišče z vlečnico, kjer je svoje prve zavoje napravila uspešna smučarka Tina Maze in ostali Črnjanski olimpijci.

Turistična kmetija Plaznik
zaključene družbe
odboja na mivki
tek na smučeh

Z avtom, kolesom ali motorjem lahko pot nadaljujete proti Solčavi in Logarski dolini prek Bukovnikovega sedla (po panoramski cesti), ali pa se tam napotite desno proti Črni in opravite krožno pot. Planinci se lahko odpravite na Raduho, Olševo ali Smrekovec. Če se spustite nazaj proti Črni pa lahko turo nadaljujete na Peco, Uršljo goro in v ostale zaselke okoli Črne na Koroškem (Javorje, Koprivna, Topla, Podpeca, Ludranski vrh z Najevsko lipo...).

Več slik si oglejte v GALERIJI.